Avignon A7, A9, E15

Booking.com

Het prachtige en gerenommeerde Avignon vinden we terug in het Franse Departement Vaucluse. Typerend voor deze stad is dat ze beschikt over een stadsmuur die maar liefst 4,2 kilometer lang is, maar daarnaast ook beschikt over zeven poorten. De stadsmuur omsluit evenwel uitsluitend het historische centrum dat sinds 1995 is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De bekendste bezienswaardigheid van de stad is ongetwijfeld het Palais des Papes,  maar ook de brug van het populaire kinderliedje “Sur le point d’Avignon” (brug rivier de Rhône) is altijd leuk om eens te bezoeken.

Sur le point d'Avignon, brug rivier de Rhône

Avignon biedt haar gasten uiteraard ook een zeer uitgebreide toeristische infrastructuur boordevol uitnodigende en stijlvolle hotels, maar toch ook voordelige overnachtingsplaatsen. Het mag nu reeds duidelijk zijn, ongeacht over welk budget je precies beschikt, het is voor iedereen mogelijk om een overnachting in of nabij Avignon te boeken in een formule 1 hotel.

Overnachten in Avignon aan de Route du Soleil

Avignon is gelegen in de directe nabijheid van de zogenaamde autoroute du Soleil, de weg naar de zon! Dit zorgt er voor dat hier ieder jaar opnieuw niet alleen mensen verblijven die de stad willen leren kennen, maar die bijvoorbeeld ook gewoon onderweg zijn naar hun vakantiebestemming.

Het is toch fantastisch wanneer je nog voor je vakantie echt begint kan overnachten op een leuke plaats in een boeiende stad en dat ook nog eens zonder dat je er veel geld voor dient te betalen? Wel, dat is perfect mogelijk in het schitterende Avignon welke trouwens eveneens over een aantal uitstekende restaurants beschikt waar je ’s avonds naar hartenlust kan gaan dineren.

Hoe dan ook, wil je verblijven aan de Route du Soleil, maar wil je, je overnachting graag combineren met een bezoekje aan een uitnodigende stad? Dan is het zeker en vast interessant om even kennis te maken met het aanbod aan hotels en andere accommodaties.